Over Ons

Over Stichting Ontdek Je Plek

Welkom bij Stichting “Ontdek Je Plek,” opgericht met een nobel doel: het ondersteunen van degenen die zijn getroffen door de Toeslagaffaire in Nederland, met een speciale focus op Amsterdam Nieuw West.

Onze missie is gericht op het vergroten van kansen voor mensen met diverse culturele achtergronden op persoonlijk, educatief en professioneel niveau. We besteden bijzondere aandacht aan kinderen, jongeren en ouderen met een ontwikkelingsachterstand, evenals gezinnen die dreigen uiteen te vallen.

Wij organiseren activiteiten die gericht zijn op het ontwikkelen van persoonlijke, sociale en maatschappelijke vaardigheden. Denk hierbij aan trainingen, lezingen en workshops, met specifieke aandacht voor sociale en emotionele vaardigheden. Ons streven is empowerment, culturele diversiteit, inclusie en de impact van sociale media. We bieden ondersteuning aan ouders, gezinnen en individuen, zowel op individuele basis als in groepsverband.

Wat is de toeslagenaffaire?

De toeslagenaffaire, ook wel kinderopvangtoeslagenaffaire genoemd, is een kwestie in Nederland, waarbij 26.000 ouders onterecht van fraude werden verdacht. Zij moesten vervolgens hun kinderopvangtoeslag terugbetalen en werden hiermee slachtoffer van de harde fraudeaanpak van de Belastingdienst.

Video toeslagen affaire
Video afspelen over Video toeslagen affaire

Ondersteuning voor Gedupeerden

In het kader van de Gemeentelijke Ondersteuning voor Gedupeerden in Amsterdam Nieuw West bieden wij gedupeerden een traject aan dat minimaal 3 maanden en maximaal 6 maanden duurt. Het bewijs van toeslaggedupeerde status is hierbij essentieel.

Het beoogde resultaat van ons traject is duidelijk: de deelnemer heeft een helder beeld van hun situatie, een geformuleerde hulpvraag en beschikt over het zelfvertrouwen om actief deel te nemen aan de samenleving met reguliere hulp.

Initiatiefneemster en oprichtster Beryll Steinbach

Beryll Steinbach is de visionaire bedenker, schrijfster en uitvoerster van dit project. In juni 2023 is ze gestart met een groep gedupeerde moeders uit Nieuw West. Ze heeft een indrukwekkend netwerk van professionals opgebouwd, waarmee ze een enthousiast bestuur en toegewijde medewerkers op de werkvloer heeft gevormd. Beryll Steinbach is een veelzijdig persoon met connecties binnen verschillende sociaal-maatschappelijke domeinen tot aan ondernemerschap toe. Haar inzet en toewijding kenmerken het succes van onze stichting.